Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haşdi Şabi komutanı ile poz verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Haşdi Şabi komutanı ile poz verdi

Erdoğan'a ve Başika'daki Türk askerlerine defalarca ölüm tehdidi yayınlayan Haşdi Şabi, saha komutanı düzeyinde Beştepe'de ağırlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Türkmenlerinin "Türkmen Yüksek Koordinasyon Kurulu"heyetini Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırladı. 

Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Türkmenleri Heyetini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti." ifadelerine yer verildi.

AK Parti'ye yakın medya eleştirmişti

Türkmen Yüksek Koordinasyon Heyeti içerisinde Şii Haşdi Şabi yapılanmasının Türkmen Birliği komutanı Yılmaz Neccar'ın da bulunması dikkatlerden kaçmadı. Başika krizi sırasında İran destekli Haşdi Şabi'nin Türkmen ve Arap üst düzey liderleri Erdoğan'a ölüm tehditleri yöneltmişti. Yaşanan kriz sonrası Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız'ın Yılmaz Neccar'la birlikte Haşdi Şabi bayrağı açıp poz vermesi hükümet yanlısı medya tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti.


İran'a bağlı Şii Türkmen komutan Yılmaz Neccar ve Türk büyükelçi Fatih Yıldız

Sistematik suç örgütü

Şii milis gruplarının çatı kuruluşu niteliğinde olan Haşdi Şaabi'nin adı birçok insan hakları ihlali ile anılıyor. Milis gruplar Bağdat, Felluce, Ramadi ve Musul gibi bölgelerin yanı sıra IŞİD'e karşı saldırıların gerçekleştirildiği Anbar bölgesinde de Sünni sivillere yönelik işkence, tecavüz, yağma ve katliam suçlarına sistematik bir şekilde imza atmıştı. 

Erdoğan ve Türk askerlerine tehdit

Grup Başika bölgesinde bulunan Türk askerlerini defalarca tehdit etmiş ve Türkiye'nin Irak'tan çekilmesini istemişti. Iraklı Şii milis grubu Haşdi Şabi'nin komutanlarından Ebu Azrail'in Erdoğan'ı tehdit ettiği görüntüler yayınlanmıştı. Görüntülerde bir araç içinde konuşan Rubayi Erdoğan'a hakaretler ediyor ve "Irak'taki hiç bir adamını sağ bırakmayız" tehdidinde bulunuyordu. Rubayi ayrıca, Bağdat'ta çalışan Türk işçileri kastederek  "Kaçırma falan değil, köpek gibi kafalarına sıkar bırakırız" ifadesini kullanmıştı. 

Şii milis grubu Haşd-i Şaabi'ye bağlı Türkmen güçleri sözcüsü Seyyit Ali el Hüseyni, Türkiye'nin Musul operasyonundaki varlığını eleştirerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit etmişti. El Hüseyni, "Biz Erdoğan'a şunu söylüyoruz; Allah'a yemin olsun ki, eğer Irak'a elini uzatırsa, Irak'taki diğer gruplardan önce, biz Türkmenler olarak o eli keseriz." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.