Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Şeyh Temim ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar'a yaptığı ziyaret kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası ilk yurt dışı ziyaretini Katar'a gerçekleştirdi.

Dün günübirlik çalışma ziyareti kapsamında Katar’a giden Erdoğan’ı havalimanında Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed El Atiye ile Türk ve Katarlı diğer yetkililer karşıladı.

Katar ziyaretinde Erdoğan’a Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan eşlik etti.

Gerçekleştirilen ziyaret kapsamında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani ile görüşen Erdoğan, Şeyh Temim ile bölgesel ve uluslararası konulara dair görüş alışverişinde bulundu.

Katar Emiri Temim, görüşme sonrası Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Katar ve Türk halkları arasındaki ilişkilerin derinliğine vurgu yapan Temim "Araplar ve Türkiye arasındaki ortak kültürel miras ve coğrafi yakınlık bölgenin istikrarı ve kalkınması için yapıcı bir iş birliği tesis ediyor, insanlığın ilerlemesine de eksiksiz bir katkı sunuyor." ifadesini kullandı.

Katar'ın resmi haber ajansı olan QNA ise görüşmede iki liderin, Filistin, Libya, Suriye ve Yemen'deki gelişmeleri ele aldığını aktardı.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.