Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de yemin etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan TBMM'de yemin etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ederek görevine bağladı.

28 Mayıs'ta cumhurbaşkanı olarak tekrar seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin etti.

T24'ün aktardığına göre Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den aldı.

Anıtkabir'e ziyaret

Yemin töreni sonrası Erdoğan'ın ilk durağı Anıtkabir oldu.

Anıtkabir'i ziyaret eden Erdoğan, Mustafa Kemal'in mozolesine çelenk bıraktı.

erd-anitkabir.jpg

Erdoğan, Anıtkabir'de imzaladığı hatıra defterine şu ifadelerini yazdı:

"Aziz Atatürk. Türkiye bir seçim sürecini daha tüm dünyaya örnek gösterilecek rekor bir katılımla ve demokrasi şöleni havasında suhuletle neticelendirdi. 14 Mayıs'ta TBMM'de görev yapacak 28. Dönem milletvekillerini belirleyen milletimiz, 28 Mayıs'ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da şahsımıza yüzde 52,18 oy oranıyla yine büyük bir teveccüh gösterdi.

Hamdolsun, bir 5 sene daha ülkemize ve necip milletimize hizmet edecek olmanın bahtiyarlığını yaşıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükumet Sistemi'nin de güvenoyu aldığı bu seçimlerin milletimizin önünde yeni bir dönemin kapılarını açtığına inanıyoruz.

Önümüzdeki 5 yıl boyunca Türkiye Yüzyılı vizyonumuzu hayata geçirmek için canla başla çalışmayı sürdüreceğiz. Asrın felaketi 6 Şubat depremlerinin yaralarını hızla sarıp söz verdiğimiz gibi depremzedelerimizi en kısa sürede yeni yuvalarına kavuşturacağız. 12. Cumhurbaşkanı olarak milletimizin ebedi ve ezeli kardeşliğine sahip çıkmaya, ülkemizi büyütmeye, devletimizi yüceltmeye devam edeceğiz.

Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin, ruhun şad olsun."

Erdoğan, saat 17.00'de Beştepe'teki göreve başlama törenine katılacak. 78 ülkeden üst düzey katılım olan törene 21 devlet başkanı iştirak edecek. Törene 13 ülkenin de başbakanları katılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konuklar onuruna saat 19.00'da Çankaya Köşkü'nde akşam yemeği verecek. Yemek sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabine üyelerini açıklaması bekleniyor.

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum