Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaptırımlar bizi ırgalamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yaptırımlar bizi ırgalamaz

Gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin yaptırım ihtimaline karşı açıklamada bulundu.

Gündemi değerlendiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği'nin yaptırım ihtimaline karşı açıklamada bulundu.

Erdoğan, Azerbaycan'da düzenlenecek Zafer Geçidi Töreni’ne katılmak için Azerbaycan'ın başkenti Bakü’ye gitti.

Seyahati öncesi Esenboğa Havalimanında basın açıklamasında bulundu.

Erdoğan, Azerbaycan'a Türkiye'nin desteğinin bundan sonra da devam edeceğini vurguladı.

"Yaptırımlar bizi ırgalamaz"

AB'nin olası yaptırımlarına dair konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Doğu Akdeniz'de haklarımız ne ise sonuna kadar koruyacağız; AB'den Türkiye'ye yönelik yaptırım kararı bizi ırgalamaz.

- Bundan sonra da dimdik yolumuza devam ediyoruz. (Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamaları) Aslında sürekli masadan kaçanlar bunlar. Hiçbir zaman bunlar masada durmadılar. Eğer Yunanistan bir komşu olarak dürüst davranırsa bizler de masada olmaya devam ederiz.

- Fransa artık ırkçı söylemlerin yoğunlaştığı bir yer haline geldi. Temenni ederiz ki akşam Başakşehir-PSG maçı suhuletle biter.

Türkiye-ABD ilişkileri

- (ABD) Bizim silah alımlarıyla alakalı konularda attıkları adımları veya ifadeleri doğrusu şık bulmuyoruz. Biden'a yabancı değilim, evime gelmiş biridir. "(Türkiye-ABD ilişkileri) Sayın Biden görevi üstlensin, üstlendikten sonra herhalde oturup bazı şeyleri konuşacağız.

- Yargının işine müdahale etmek benim haddime değil ama Selahattin Demirtaş gibi teröristin, varsa, sözde hakkını koruyacak değiliz. (Demirtaş'ın serbest bırakılacağı iddiası) İnanıyorum ki yargımız Demirtaş gibi teröriste böyle bir imkan hazırlamaz. Kaldı ki Kobani'nin, Diyarbakır'ın, Yasin Börü'nün faili odur.

- (Asgari ücret görüşmeleri) Temennimiz odur ki isabetli, hayırlı bir karar çıkar ve yola devam ederiz.

- Kılıçdaroğlu eğer aday olacaksa, gerçekten böyle bir şey düşünüyorsa, partisi için de ülkemiz için de isabetli olur.

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.