Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni kısıtlamaları açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bu ayın başında İnsan Hakları Eylem Planı'nı kamuoyuna sunduk. Yaklaşık 3 hafta öncede ekonomi reformlarımızı açıklamıştık. Türkiye ekonomisinin potansiyelinin göstergesi zaman zaman ortaya çıkan temelsiz finans hareketleri değil, reform gündemidir."

"Hukuktan ekonomiye uzanan reform programlarımızın takvimlerine uygun şekilde yürümesini sağlayacağız."

"Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ülkemize kazandırdığı yetenekleri salgın sürecinde çok daha iyi gördük. Yeni anayasa süreci cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tahkimi için de fırsat olacaktır. Her türlü teklife açığız."

"Buradan tüm yatırımcılara bir kes daha sesleniyorum: Gelin, Türkiye'ye yatırım yapın. Dün yatırım yapanlar, bugün meyvelerini topluyor. Vatandaşlarımıza evlerinde tuttukları ve milli servetimiz olan altınları ve dövizleri finans kuruluşları vasıtasıyla ekonomimize kazandırma çağrımı tekrarlamak istiyorum. Bundan rahatsız onlarlar var, ama 'win-win' durumuyla bundan kazanç sağlanmasını istiyorum."

İllerin risk durumunu gösteren son harita:

exqz-rpxmauyuft.jpeg

 

"Türkiye'nin önünü başka türlü kesemeyeceklerini anlayanlar şimdi de gözünü milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğine dikmiştir. Gezi olaylarından 15 Temmuz darbe girişimine kadar her hadisenin arkasında milletimizi birbirine düşürme amacı var. Dünyanın pek çok yerinde başarıya ulaşan kirli siyasi ve sosyal bölücülük oyunu Türkiye'de tutmamıştır, tutmayacaktır."

"Özellikle salgının tedbirleri hususunda herkesin polisi kendi vicdanı ve aklı olmak mecburiyetindedi. Vaka, hasta ve vefat sayılarının artması, bizi mevcut uygulamaları gözden geçirmeye mecbur bırakmaktadır."

"Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21.00 ve sabah 05.00 olarak haftanın her günü devam edecek. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın tüm Türkiye'de yüzde 50 kapasite ve belirlenen kurallara uygun şekilde çalışabilecek."

"Kırmızı kategorideki illerde sadece pazar günü uygulanan sokağa çıkma sınırlaması artık cumartesi ve pazar günü olarak sürecektir."

"Ramazan ayı boyunca ülke genelinde toplu iftar ve sahur gibi etkinlikler gerçekleştirilmeyecek."

"Çok yüksek riskli grubu teşkil eden kırmızı kategorideki illerimizin sayısı, nüfusumuzun yüzde 80'ini teşkil eden 58 şehre ulaşmıştır."

"Sadece ramazan boyunca Türkiye genelinde lokanta ve kafe gibi işletmelerin hizmetleri paket servisle sınırlandırılacaktır."

Günlük vaka sayısı 32 bini aştı

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük vaka sayıları ise şu şekilde:

Son 24 saatte 225 bin 511 Kovid-19 testi yapıldı, 32 bin 404 kişinin testi pozitif çıktı, 154 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.