Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koronavirüs salgınına dair açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan koronavirüs salgınına dair açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya'daki koronavirüs toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya'daki koronavirüs toplantısı öncesi basın açıklaması yaptı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

- Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkileyen koronavirüs hastalığıyla ilgili değerlendirme toplantımıza hoş geldiniz. Toplantımızın ardından yapacağımız millete sesleniş mahiyetindeki basın toplantısında bu hastalığın dünyadaki ve ülkedeki sürecini detaylı bir şekilde anlatacağız. O yüzden burada kısa bir giriş konuşmasını ardından önümüzdeki dönem için alacağımız tedbirleri açıklayacağız.

- Bugüne kadar hastalığın kontrol altında tutulmasıyla ilgili sağlık önlemleri ve tedbirleri peyderpey hayata geçirdik.

- Gönüllü veya zorunlu karantina uygulamaları sebebiyle günlük hayatı adeta durma noktasına getiren böyle bir sürecin ciddi ekonomik sonuçları da ortaya çıkacaktır.

- Türkiye olarak hem bu hastalığın salgın haline dönüşmesini engelleme, hem de üretimi, ticareti, istihdamı ekonomiyi canlı tutma mecburiyetimiz var. Ağustos 2019 yılında yaşadığımız faiz, kur saldırısının etkilerinden yeni yeni kurtulmaya başladığı bir dönemde ipin ucunu asla bırakamayız.

- Kovid-19 ile mücadele ederken sanayisi ve ticareti ile tüm ekonominin çarklarının dönmeye devam etmesini sağlamak elbette kolay değildir. Bunun için devlete düşen görevlerin yanı sıra, özel sektörümüzün de yerine getirmesi gereken sorumluluklar olduğu muhakkaktır.

- Ülkemizi sağ salim bu sorundan çıkardığımızda önümüzde eskisinden çok daha büyük fırsatların bizi beklediğini şimdiden görebiliyoruz.

- Bir taraftan sabır, diğer taraftan dua ile bu süreci aşacağımıza inanıyorum.

- Çin’deki salgın dönemi, Avrupa başta olmak üzere tüm dünyayı üretim konusunda alternatifler aramaya itmiştir. Üretim denince ilk akla gelen yelerden biri Türkiye olmaktadır.

- Ayrıca virüs salgını ve petrol fiyatlarının düşüşü ile bağlantılı olarak finans alanında yaşanan gelişmeler ülkemize ilave avantajlar sağlayacaktır.

- Hastalığın bizi yenmesine fırsat vermeden, hem tıbbi hem de ekonomik etkilerinden gelebilecek dirayeti ortaya koymalıyız.

- Dün bir video konferansla bir taraftan yapacağımız bu çalışmaları, özellikle de hem Fransa Başkanı Macron, diğer tarafta Merkel, diğer tarafta Boris Johnson’la yaptığımız video konferansla sadece virüs olayını değil, çünkü en iyi konumda olan biz gözüküyoruz. Bizim ardımızdan Almanya gözüküyor. Ama İngiltere ve Fransa’nın durumu bizimle mukayese edilmeyecek derecede olumsuz.

- Bunun yanında bölgedeki gelişmeleri, İdlib konusunu, Barış Pınarı konusunu görüşme fırsatı bulduk. Bütün bu virüsle ilgili alacağımız kararların, ülkemiz ve ekonomimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.