Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Suriye çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki tarihi eserlerin yakılıp yıkılmasına tepki göstererek, "Ah Suriye, keşke seni tanımasaydım" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bahariye Mevlevihanesi'nde düzenlenen "Mukaddes Emanetler Işığında Sergi ve Konferansı"na katıldı.

"SURİYE, IRAK'TAKİ VAHŞET YÜREĞİMİZİ PARÇALIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki iç savaşta asırlık eserlerin de yakılıp yıkıldığına değinerek, "Asırlar boyunca İslam'ın ve Müslümanların en nadide eserlerine ev sahipliği yapmış Suriye ve Irak topraklarında yaşanan vahşet, yüreğimizi parçalıyor, yakıyor. Bazen şunu söylüyorum, ah Suriye keşke seni tanımasaydım. Tanıdıktan sonra tabii bu çok daha ağırımıza gidiyor bütün o eserlerin yer ile yeksan olması bizi gerçekten yakıyor, yıkıyor" şeklinde konuştu.

"BİR FON KURABİLİRİZ"

3 aylar süresince Mekke ve Medine'de bulunan yardım ihtiyacı olanlara bir fon mekanizması kurulabileceğini ifade eden Erdoğan, "Milletimizin tamamının katkılarıyla oluşturulacak bir fon aracılığıyla mübarek üç aylar boyunca Mekke ve Medine'de bulunan dünyanın her köşesinden gelmiş gariplere yardım ulaştıracak bir mekanizmayı da kurabiliriz. Bunun da gayreti içinde olmamız gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.