Cumhurbaşkanı korumalarından vatandaşa 'düğün dayağı'

Cumhurbaşkanı korumalarından vatandaşa 'düğün dayağı'

Çırağan Sarayındaki düğün sırasında yolun neden kapatıldığını soran avukat Sertuğ Sürenoğlu Cumhurbaşkanı korumaları tarafından darp edildi.

Çırağan Sarayındaki düğün sırasında yolun neden kapatıldığını soran avukat Sertuğ Sürenoğlu Cumhurbaşkanı korumaları tarafından darp edildi. Cumhurbaşkanına hakaretten ettiğine ilişkin zorla tutanak imzalatıldığı iddia edilen avukat hakkında, çıkarıldığı hakimlikçe ev hapsi kararı verildi.

Sözcü'den Ümit Türk'ün haberine göre, Demirören ve Kalyoncu ailelerinin çocuklarının hafta sonu Çırağan Sarayında yapılan düğüne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gitmesi üzerine, Sarayın önündeki caddenin bir kısmı kapatıldı. Trafiğin 20 dakika boyunca ilerlememesi üzerine otobüsten inerek yürümeye başlayan Sürenoğlu, karşılaştığı polislere, ‘trafiğin neden kapatıldığını' sordu.

Bu sırada çevrede bulunan Cumhurbaşkanlığı korumaları, Sürenoğlu’nun Cumhurbaşkanına hakaret ettiğini iddia ederek gözaltına aldı. Koruma aracına bindirilen Sürenoğlu'na ters kelepçe takılarak gözleri bağlandı. Koruma aracı daha sonra aracı Sarayı otoparkına çekerek burada Sürenoğlu'nu 2 saat boyunca darp etti.

Daha sonra Cumhurbaşkanına hakaret ettiği şeklinde kendisine zorla tutanak imzalatılan Sürenoğlu, polislere teslim edildi. Sürenoğlu, bir gece gözaltında tutulduktan sonra çıkarıldığı Sulh Ceza Hakimliği tarafından ev hapsine alınmasına karar verildi.

Sürenoğlu'nun savcılık ifadesinde, “Ben oraya Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geleceğini dahi bilmiyordum. Bana Cumhurbaşkanı korumaları işkence yaptı ve zorla Cumhurbaşkanına hakaret ettiğimi beyan eden tutanak imzalatıldı” dediği öğrenildi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, Facebook hesabında yaptığı canlı yayında duruma tepki gösterdi. 

"Fotoğrafa iyi bakın. Gözü patlamış, kafa travması geçirmiş bu genç bir Türk vatandaşı. Aynı zamanda avukat. Ona bunu yapanlar ise devletimizin polis üniforması giydirdiği, polisliğin yüz karası 3-5 kabadayı. Benim devletimin verdiği silahı, kimlik kartını taşıyan ama benim devletimin verdiği silahı taşıyan ama polis olmayı becerememiş çapulcu, kabadayı, çete üyesi" diyen Feyzioğlu, "Allah belanızı versin. Allah belanızı versin. Ben bu işi takip ederim, barolar takip eder, Türkiye Barolar Birliği takip eder şu anda şakağıma tabanca dayasanız ben bu işin peşini bırakmam" ifadesini kullandı.

​Feyzioğlu şöyle devam etti:

"Bu çocuğa kafa travması geçirten Türk polisi üniforması giyen, insanlığa ve polisliğe layık olmayan sefil yaratık. Ben bu işin peşini bırakmam. And olsun bırakmam. Çırağan Sarayı'nda düğün var. Memleketin pek önemli iki ailesinin düğünü var. Devlet büyükleri orada. Çırağan'ın trafiğe kesilmesi lazım. Çünkü vatandaşın bu memlekette 3 kuruşluk hükmü yok. Ben bu devleti bu hale getirenlere soruyorum. Yazıklar olsun. Süslü hanımefendilerin, süslü beyefendilerin, limuzinlerin, süslü beyefendilerin düğününe gitmesini bekliyor insanlar.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.