Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Temel hedef sosyal refahı artırmak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Temel hedef sosyal refahı artırmak

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ekonomi yönetiminde yer alan bakanlarla iş dünyası temsilcileriyle görüştü.

Cevdet Yılmaz, temel hedefin istikrar içinde büyümek, kalkınmak ve sosyal refahı artırmak olduğunu söyledi. Yılmaz, toplumun tüm kesimlerinde vergi reformu beklentisi olduğunu belirtti.

4 saat süren toplantının ardından açıklama yapan Cevdet Yılmaz'ın ifadelerinden öne çıkanlar şu şekilde:

"Temel hedefimiz istikrar içinde büyümek, kalkınmak ve sosyal refahı artırmak. Finansal istikrar ve fiyat istikrarının altı çizildi. Enflasyonla mücadele, sosyal anlamda da son derece kıymetli. Enflasyonla mücadele edilmesi gerektiği konusunda genel bir fikir birliği var. Kamuda daha fazla tasarruf tedbiri alınması beklentisi ifade edildi. Cari açığı düşürmeye yönelik tedbirler ifade edildi."

Yılmaz, vergi reformu beklentisi olduğunu dile getirdi ve şunları söyledi:

"Vergi konuları toplantıda dile getirildi. İşvereni ile işçisiyle toplumun bütün kesimlerinde bir vergi reformu beklentisi olduğunu söylemek isterim. Doğrudan vergilerin payının artırılmasına dönük bir beklenti var. Bir taraftan sosyal adaleti sağlayan diğer taraftan kamunun gelirlerini devam ettiren bir vergi sistemi beklentisi var. Finansman ve finansmana erişim konusu. Özellikle KOBİi'lerin finansmana erişimi en fazla dile getirilen konu oldu."

whtspp.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.