Cumhuriyet gazetesinde tasfiye dalgası

Cumhuriyet gazetesinde tasfiye dalgası

Cumhuriyet’te yaşanan yönetim değişikliğinin ardından onlarca kişi gazeteden tasfiye edildi.

Cumhuriyet gazetesinde yaşanan yönetim değişikliği sonrasında tasfiyelerin yanı sıra istifalar da yaşandı. Cumhuriyet Vakfı Başkanlığı'na Orhan Erinç'in yerine Alev Coşkun'un seçilmesinin ardından, gazetenin genel yayın yönetmenliği koltuğuna da Murat Sabuncu'nun görevinden alınmasıyla Aykut Küçükkaya oturdu.

Eski Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Alev Coşkun, 2013'te yapılan vakıf seçimlerinin hukuksuz olduğunu iddia ederek mahkemeye şikâyette bulundu. Yargıtay'ın, söz konusu seçimin geçersiz olduğuna yönelik mahkeme kararını onamasının ardından Cumhuriyet Vakfı geçen hafta yeniden seçime gitti. Seçimlerin yenilenmesi sonucunda vakfın başkanlığına Alev Coşkun seçildi.

27 ismin gazeteyle ilişkisi kesildi

Yaşanan yönetim değişikliğinin ardından aralarında Cumhuriyet davası kapsamında cezaevinde tutuklu kalan Musa Kart, Murat Sabuncu, Kadri Gürsel, Hakan Kara ve Akın Atalay'ın da bulunduğu 27 isim gazete ile yolları ayrıldı. Gazeteden istifa eden çoğu isim, aldıkları kararı kişisel sosyal medya hesaplarından duyurdu. Kadri Gürsel ve Özgür Mumcu da bugün Twitter hesaplarından yaptıkları açıklamayla gazeteden ayrıldıklarını ifade etti.

İlk olarak tasfiye edilip gazeteyle ilişikleri kesilen isimler, yazı işleri müdürleri Bülent Özdoğan ve Faruk Eren oldu.

Gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül, işine son verildiğini bir faksla öğrenen isimlerden. DW Türkçe'ye konuşan Gül, görevden alındığının kendisine duyurulma yönteminin antidemokratik olduğunu dile getirerek "Beni bu şekilde görevden almalarının gazeteciliğe müdahale olduğunu düşünüyorum." dedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.