Dağıstanlılar havaalanını bastı, İsrailli yolcu aradı

Dağıstanlılar havaalanını bastı, İsrailli yolcu aradı

Tel Aviv'den Mahaçkale'ye düzenli olarak uçuşlar yapıldığı biliniyor.

İsrail'den kalkan bir yolcu uçağının Dağıstan'a ineceği haberini alan bölge sakinleri havaalanını bastı.

Pazar günü geç saatlerde Tel Aviv'den kalkan bir tarifeli uçağın Dağıstan'ın başkentindeki Mahaçkale Havaalanı'na ineceğinin duyulması bölgede infiale neden oldu.

Bölge ülkelerinde aktif bir şekilde kullanılan Telegram uygulamasında paylaşılan görüntülerde yüzlerce Dağıstanlının Mahaçkale Havaalanı'nı basarak aprona indi.

Öfkeli kalabalık içerisinde İsraillilerin olduğu iddia edilen bir uçağı kuşattı. Kalabalıktan bazıları uçağa binmeye çalıştı.

Güvenlik güçlerinin müdahil olması sonucu öfkeli kalabalık havaya ateş açılarak dağıtıldı. Ancak havaalanını basan kalabalık nedeniyle uçuşlar bir süreliğine iptal edildi.

Öte yandan Cumartesi gecesi de Dağıstan'da bir oteli basan diğer grubun İsraillileri aradığı ifade edildi.

Tel Aviv'den Mahaçkale'ye düzenli olarak uçuşlar yapıldığı biliniyor.

Süreç

Filistinli grupların 7 Ekim'de İsrail yerleşimlerine yönelik saldırısının ardından İsrail Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli ve hedef gözetmeyen bir bombardıman kampanyası başlattı.

İsrail'in şu ana kadar düzenlediği saldırılarda Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verilerine göre 3.000'den fazlası çocuk olmak üzere en az 8.000 kişi hayatını kaybetti.

Gazze'de yaşanan sivil kayıpları ve İsrail'in bölgeye yönelik uyguladığı ağır kuşatma dünyanın birçok ülkesinde protesto edildi.

Öte yandan İsrail güçleri Gazze'ye düzenlediği saldırıların yanında işgal altındaki Batı Şeria'da yaşayan Filistinlilere karşı da baskıyı artırdı.

7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da 100'den fazla Filistinlinin İsrail güçlerince katledildiği, yüzlercesinin gözaltına alındığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum