Dağlık Karabağ: Kanada Türkiye'ye 'İHA ekipmanı' satışını askıya aldı

Dağlık Karabağ: Kanada Türkiye'ye 'İHA ekipmanı' satışını askıya aldı

Kanada, Dağlık Karabağ çatışmalarında Ankara'nın Azerbaycan'a temin ettiği silahlarda kendi askeri teçhizatın kullanıldığı iddiası üzerine, Türkiye için askeri ihracat lisansını askıya aldığını açıkladı.

Kanada, Türkiye’ye bazı insansız hava aracı ekipmanlarının satışını askıya aldı ve ekipmanın Dağlık Karabağ’da Ermenistan’la savaşan Azerbaycan ordusu tarafından kullanıldığı iddialarının araştırıldığını açıkladı.

Kanada Dışişleri Bakanı François-Philippe Champagne, son birkaç günde Kanada teknolojilerinin Dağlık Karabağ’da kullanıldığı yönünde iddiaların ortaya atıldığını belirtti.

İddiaların araştırılması talimatını verdiğini söyleyen Bakan Champagne, ülkenin sıkı ihracat kontrolüne uygun olarak ve devam eden araştırma nedeniyle Türkiye’ye ilgili ihracat izinlerini askıya aldığını ifade etti.

Champagne, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Kanada teknolojisinin kullandığı iddialarını araştırmak için Türkiye'ye bu alanda yapılan ihracat için lisanların askıya alınmasını istedim" ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında, “Kanada, Dağlık Karabağ'da devam eden ve sivil kayıplara yol açan çatışmadan endişe duymaya devam ediyor" dendi.

Champagne, geçen hafta yaptığı açıklamada, Türkiye’ye satılan silahların insan hakları ihlallerine yol açtığının tespit edilmesi durumunda ihracat izinlerini askıya alma sözü vermişti.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.