Dağlık Karabağ'da mayın patlaması: Bir Rus subay öldü

Dağlık Karabağ'da mayın patlaması: Bir Rus subay öldü

Dağlık Karabağ'da mayın temizleme çalışmaları esnasında gerçekleşen patlamada bir Rus subayın öldüğü açıklandı.

Dağlık Karabağ'da mayın temizleme çalışmaları esnasında gerçekleşen patlamada bir Rus subayın öldüğü açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, Dağlık Karabağ'ın Şuşa bölgesinde devam eden mayın temizleme faaliyetleri esnasında, Ermeni güçleri tarafından 1990'lı yıllarda döşenen bir mayın infilak etti.

Patlamada, Rusya Uluslararası Mayın Eylem Merkezi'nde görevli bir Rus subay ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan subay burada kurtarılamayarak can verdi.

Bununla beraber son çatışmalarda Karabağ'da ölen Rus askeri personeli sayısı da, resmi rakamlara göre 3'e yükselmiş oldu. 10 Kasım gecesi Azerbaycan güçleri, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti yakınlarında Rusya'ya ait bir helikopteri omuzdan atılan güdümlü füzeyle vurarak düşürmüştü. Bölgedeki bir Ermenistan askeri konvoyuna eşlik ettiği sırada vurularak düşürülen helikopterde 2 Rus askeri ölmüş, bir asker yaralanmıştı.

27 Eylül'de başlayan ve yaklaşık 44 gün süren çatışmalarda her iki taraf da ağır askeri ve insani kayıplar vermiş, çok sayıda asker de esir olarak alınmıştı.

Çatışmalar 10 Kasım'da Rusya arabuluculuğunda varılan anlaşmayla sona ererken, Rus barış gücü birlikleri Dağlık Karabağ'a konuşlanmıştı. Bölgede mayın temizleme çalışmaları devam ediyordu.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.