Dağlık Karabağ'daki Ermeni yönetiminin lideri istifa etti

Dağlık Karabağ'daki Ermeni yönetiminin lideri istifa etti

Ermeni 'Dağlık Karabağ Cumhuriyeti' yönetiminin lideri Arayik Harutyunyan görevi bırakacağını açıkladı.

Ermenilerin Azerbaycan'a ait Dağlık Karabağ topraklarında kurduğu "Dağlık Karabağ Cumhuriyeti"nin Cumhurbaşkanı Arayik Harutyunyan istifasını açıkladı.

Harutyunyan, istifasını 1 Eylül günü vereceğini ve görevi resmen bırakacağını belirtti.

İstifa mesajında Harutyunyan, görevinin başından itibaren bölgedeki toprakları savunmak için uğraştığını ancak Azerbaycan'a karşı savaşta mağlup olduklarını kaydetti.

Harutyunyan bugün durumun savaş döneminde olduğu kadar zor olduğunu kaydederken, bölgenin tamamen Azerbaycan kuşatması altında olduğunu dile getirdi. Harutyunyan bölgede değişimin gereğine vurgu yaparak bu değişimin bizzat kendisinden başlaması gerektiğini savundu.

Ermeni liderin yarın istifasını sunmasının ardından bölgenin yeni yöneticisinin kim olacağı belirsizliğini koruyor.

2020 yılındaki savaşla Azerbaycan, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ topraklarının büyük bir kısmını geri almıştı.

Savaşa son veren ateşkes anlaşmasına rağmen bölgede çatışmalar halen yer yer devam ediyor.

Azerbaycan'ın hukuken kendi toprakları sayılan bölgeyi fiilen de tamamen kontrol altına almak için girişimlerde bulunduğu biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.