"Dallas Eylemcisi Daha Büyük Bir Saldırı Planlıyordu"

"Dallas Eylemcisi Daha Büyük Bir Saldırı Planlıyordu"

Kentteki protestolar sırasında 5 beyaz polisi vurarak öldüren, 7 polisi de yaralayan Micah Johnson'ın çok daha büyük bir saldırı hazırlığında olduğu öğrenildi.

BBC Türkçe'nin haberine göre; David Brown, Johnson'ın evinde yaptıkları aramada, saldırganın patlayıcıların imhası üzerinde çalıştığını tespit ettiklerini, günlüğüne yazdığı notları okuduğunu ve polisin bu notlardaki şifreleri çözmeye çalıştığını aktardı.

NE OLMUŞTU?

ABD ordusunda ihtiyat askeri olan ve keskin nişancı olduğu belirtilen 25 yaşındaki Micah Johnson, Cuma sabahı bir garajda sıkıştırıldıktan sonra öldürülmüştü.

ABD'nin Louisiana eyaletinde geçtiğimiz hafta Alton Sterling ve Philando Castile adlı siyahlar, polis tarafından vurularak öldürülmüştü. Ülkede Dallas dahil birçok kentte protesto gösterileri düzenlenirken; Micah Johnson, polisin siyahları öldürmesine sinirlendiğini ve beyaz polis memurlarını öldürmek istediğini söylemişti.

ABD Başkanı Barack Obama ise Dallas saldırısı için "Önceden planlanmış vahşi ve aşağılık bir saldırı" demişti.

Öte yandan, Louisiana eyaletinde gözaltına alınan Black Lives Matter (Siyahların Yaşamları Değerlidir) hareketinin önde gelen isimlerinden aktivist DeRay Mckessonserbest bırakıldı.

Bir otoyolu trafiğe kapatmakla suçlanan DeRay Mckesson, eyaletin başkenti Baton Rouge'da yüzlerce kişiyle birlikte gözaltına alınmıştı.

Mckesson, ABD'de ilk kez 2014'te, Michael Brown adlı bir siyahın Missuori eyaletinin Ferguson kasabasında yine polis tarafından öldürülmesinin ardından halka protesto çağrısı yaptığı tweetlerle tanınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.