Danimarka mültecileri ıssız adaya toplayacak

Danimarka mültecileri ıssız adaya toplayacak

Danimarka, oturum izni vermediği mültecileri 7 hektarlık ıssız Lindholm Adası'nda toplayacağını açıkladı.

Hükümeti oluşturan partiler ve hükümeti dışarıdan destekleyen aşırı sağcı Danimarka Halk Partisi (DF) 2019 bütçe görüşmelerinde ülkeye gelen göçmen ve mültecilere kısıtlama kararı aldı.

Maliye Bakanı Kristian Jensen'in açıkladığı bütçe görüşmelerinde alınan kısıtlama kararına göre; sığınma talebi reddedilen ve ülkelerine gönderilemeyenlerle, belirli suçlara karışan ve ülkelerine geri gönderilmeyi bekleyen mülteci ve göçmenler Vordingborg Belediyesine bağlı Lindholm Adası’nda kurulacak Geri Gönderme Merkezi'nde toplanacak.

2021’de hizmete girmesi planlanan uygulama ile adaya yerleştirilecek mülteci ve göçmenlerin ulaşımı vapurla sağlanacak.

Mülteci ve göçmenlere yönelik ayrımcılık tepkisinden çekinen hükümetin, aşırı sağcı parti DF ile bu konuda yaptığı görüşmeleri gizli tuttuğu kaydedildi.

Olayı medyadan öğrendiği ve kısa süreli bir "şok" yaşadığı belirtilen Vordingborg Belediye Başkanı Mikael Smed, Lindholm Adası'na kurulacak geri gönderme merkezinin "iyi bir fikir" olmadığını söyledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.