Danimarka, Suriye'de kamplarda bulunan çocukları ülkeye geri alacak

Danimarka, Suriye'de kamplarda bulunan çocukları ülkeye geri alacak

Danimarka'nın Suriye kuzeyinde YPG kamplarında tutulan çocukları ülkeye kabul edeceği fakat anneleri geri almayacağı ifade edildi.

Danimarka, Suriye kuzeydoğusunda YPG kamplarında kalan IŞİD üyesi vatandaşlarının çocuklarını ülkeye geri almayı planladığını açıkladı.

Danimarka Dışişleri Bakanı Jeppe Kofod, yetkililerin Roj kampında Danimarkalı IŞİD mensuplarının beş çocuğunu ülkeye geri getirmeyi planladığı fakat annelerin kabul edilmeyeceğini duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı, bölgede kötü şartlarda yetişen çocuklar üzerine araştırma yapan doktorların yayımladığı tıbbi raporun ardından bu kararın alındığını belirtti.

Tıbbi raporun ardından ülkedeki sol partiler, çocukları Danimarka'ya getirmesi için hükümete baskı uyguladı.

Öte yandan hükümet, annelerin IŞİD'e üye oldukları iddiasıyla, anneleri geri almama kararı verdi.

Ekim 2021'de Danimarka, 14'ü çocuk 3'ü kadın olmak üzere kamplardan 17 kişiyi ülkeye kabul etmişti.

Danimarka Güvenlik ve İstihbarat Servisi tarafından 2020 yılında hazırlanan bir raporda, "Çocuklar, Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan kamplar dahil olmak üzere, radikal bir çevrede ne kadar uzun süre yetişirse, ortamdan etkilenmeleri ve beyinlerinin yıkanması da o kadar kolay olur." ifadeleri kullanılmıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum