Danimarka’da 7 bin kişilik Halep protestosu

Danimarka’da 7 bin kişilik Halep protestosu

Danimarka’da parlamento binasının da bulunduğu Christiansborg Sarayı önünde toplanan 7 bine yakın kişi, Halep’teki katliamı protesto etti.

Yardım hareketi Mellemfolkeligt Samvirke (Action Aid) ile Suriyeli aktivist ve hekim Haifa Awaad öncülüğünde, Kopenhag’da parlamento binası Christiansborg Sarayı önünde yaklaşık 7 bin kişinin katılımıyla "Meşaleli Protesto: Halep’te Sivillere Yönelik Katliamı Durdur" adlı eylem yapıldı. Meşaleler taşıyan katılımcılara hitap eden eski Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu Başkanı Mogens Lykketoft, Halep halkının korunması için çağrı yapmak amacıyla toplandıklarını söyledi. Karar verme mekanizmalarına ve gücü elinde tutanlara seslendiklerini belirten Lykketoft, "Artık kendinize gelin ve barbarca vahşeti durdurmak için Rusya, Esed ve müttefiklerine en ağır baskıyı yapın" dedi.

Awaad ise Halep halkıyla dayanışma içinde olduklarını ve onların sessizce ölmediğini göstermek için bir araya geldiklerini belirtti. Halep’te yaşananların her gün sosyal medya aracılığıyla belgelenerek dünya kamuoyunun gözleri önüne serilmesine rağmen Rusya’nın savaş suçu işlemeye devam ettiğini ve BM’de savaşın durmasını veto ettiğini söyleyen Awaad, bu davranışın bölgeye insani yardımların ulaşmasını engellediğini savundu. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.