Darbe Komisyonu'ndan Erdoğan ve Yıldırım kararı

Darbe Komisyonu'ndan Erdoğan ve Yıldırım kararı

Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın dinlenmesi konusunda gelen taleplere ilişkin konuştu

Darbe Komisyonu Başkanı Reşat Petek, Cumhurbaşkanı ve Başbakanın dinlenmesi konusunda gelen taleplere ilişkin "Cumhurbaşkanı ve başbakanın komisyona davet edilmesinin uygun olmadığı yönünde bir karar aldık..." dedi

Reşat Petek, komisyonda dinlenmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da isminin verildiğini bununla ilgili son kararın ne olduğunun sorulması üzerine "Cumhurbaşkanımız, başbakanımız eğer kendileri uygun görürlerse komisyon olarak ziyaret edebileceğimiz ancak cumhurbaşkanı ve başbakanın komisyona davet edilmesinin uygun olmadığı yönünde bir karar aldık. Bu konuda mevcut cumhurbaşkanı ve başbakanla ilgili tam bir mutabakat olduğunu söyleyebilirim. Kendilerinden bir adım atıldığı ve davet geldiği taktirde böyle bir girişimde bulunulacak. Darbecilerin hedefindeki kişiler onlar. İlk andan itibaren 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve FETÖ ile ilgili görüşlerini sıkça çeşitli platformlarda paylaşıyorlar. Bu doğrultuda eğer komisyonumuzla ilgili böyle bir görüşme talebi olduğu taktirde biz bunu onlara bırakıyoruz. Değilse komisyonumuzdan bilgi edinilmek istenilen konuları yazılı olarak kendilerine ileteceğiz. Yazılı olarak cevap vermelerini bekleyeceğiz. Bu yeni bir gelişme. Kendi taktirlerine sunacağız ve sonucuna göre hareket edeceğiz. Bir ziyaret talebi gelirse çok yanlış olmaz Kendilerine yazılı olarak komisyonumuzun taleplerini ileteceğiz. Biz komisyonumuza gelin diye davetimiz yok. Ama her iki makamdan komisyonumuza bir davet gelirse bunu katılıp o çerçevede ziyaret etmemiz mümkün" diye yanıtladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.