Darbecilerin iltica ettiği Yunanistan'dan 'demokrasili savunma'

Darbecilerin iltica ettiği Yunanistan'dan 'demokrasili savunma'

Yunanistan'a sığınan darbeci bir askere mülteci statüsü veren Yunanistan, Türkiye'nin eleştirilerine demokrasi ile cevap verdi.

15 Temmuz darbe girişimine karışan bir askerin iltica başvurusunun kabul edildiğiYunanistan'da hükümet, Türkiye'nin bu konudaki sert eleştirilerine demokrasi değerlerini öne çıkardığı bir açıklamayla yanıt verdi.

Atina öte yandan söz konusu askerin mülteci statüsünün geri alınması için de harekete geçti.

Euronews'in aktardığına göre darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçıp siyasi sığınma isteğinde bulunan 8 askerden birinin başvurusunu kabul eden Yunanistan Bağımsız İltica Komisyonu, Türkiye'deki insan hakları düzeyinin adil yargılama şüphesi doğurduğu yönünde bir gerekçe de açıklamıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nın karşı açıklamasında ise güvenlik güçleri ve sivillerden yüzlerce Türk vatandaşını şehit eden suçluları koruyan Yunanistan'ın bu kararının siyasi olduğu, iki ülke ilişkileri üzerinde sonuçları olacağı vurgulanmıştı.

Bunun üzerine Yunanistan'dan bir açıklama daha geldi. Yunanistan Dışişleri Bakanlığı açıklamasında "Demokrasiler tehdit etmez ve tehdit edilemez. Yunanistan'ın bu konudaki duyarlılığı devam edecektir. Umuyoruz komşularımız da aynısını tercih eder. Demokratik ilke ve yöntemlere inancımız zayıflamaktan ziyade daha güçlüdür." ifadeleri yer aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.