Darbenin 'sıkı yönetim' komutanlarına ağırlaştırılmış müebbet
Gülen Örgütü'nün darbe girişiminde sıkı yönetim komutanları arasında olan Tuğgeneral Afşar’ın da aralarında bulunduğu eski 4 rütbeli sanığın cezası belli oldu.
Bitlis'te Gülen Örgütü'nün darbe girişiminde "sıkıyönetim komutanı" olarak listede adı bulunan dönemin 10. Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Arif Settar Afşar'ın da aralarında olduğu eski 4 rütbeli sanık, 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapisle cezalandırıldı.
AA'nın aktardığına göre, Bitlis 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklardan Afşar, tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlandı.
Duruşmada son savunmalarını yapan sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek, mahkeme heyetinden tahliye ve beraat talebinde bulundu.
Savunmalarının ardından mahkeme heyeti, sanıklar Afşar, Takır, Cellat ve Işıklı'yı, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "Türkiye Büyük Millet Meclisini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme", "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 15'er yıl hapisle cezalandırdı.