Davutoğlu: Katar, sömürgecilere karşı Osmanlı'nın yanında durmuştu

Davutoğlu: Katar, sömürgecilere karşı Osmanlı'nın yanında durmuştu

AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Arap ülkelerinin Katar'a yönelik izolasyon kararını değerlendirdi.

Eski Başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Prof. Dr.Ahmet Davutoğlu, Katar'a destek mesajı verdi.

Tarihe atıfta bulunan Davutoğlu, Katar'ın 'sömürgecilere karşı Osmanlı'nın yanında durduğunu ifade etti.

Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Bu Ramazan'da da Katar'daki acı olaylarla karşı karşıyayız. Katar Türkiye'nin kadim dostudur. 120 yıl önce sömürgeciler karşısında Osmanlı'nın yanında yer almışlardı. Şimdi de Türkiye'nin her zaman yanında yer aldı, her zaman Türkiye ile birlikte davrandı, Türkiye ile birlikte ağladı, Türkiye ile birlikte güldü. Şimdi Katar'a dönük bir ambargo uygulanıyor. Tabii hiçbir şekilde Müslüman devletlerin, Müslüman halkların hatta herhangi iki halkın hangi dinden olursa olsun çatışmasını istemeyiz.

Suudi Arabistan da bizim dostumuz. Gönül ister ki bütün bu ızdıraplar sulh içinde, konuşularak çözülebilsin. Ama bilinsin ki yüreği Türkiye ile çarpan Katar, hiçbir zaman yalnız bırakılmayacaktır. Nasıl onlar 15 Temmuz gecesi, o hain çete bize karşı tuzak kurduğunda ilk sesini çıkartan ülke olarak 'Türkiye'nin yanındayız, Türkiye'nin seçilmiş Cumhurbaşkanı'nın, Hükümetinin, Meclisinin yanındayız' dediler, biz de bugün diyoruz ki; Katar'ın yanındayız. Katar'ın aç bırakılmasına, Katar'daki kardeşlerimizin acı çekmesine kesinlikle razı olmayız."

Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şunu unutmamamız lazım, son dönemde Türkiye'ye dönük yapılan birçok suikastın, sonuncusunu 15 Temmuz'da gördüğümüz ihanetin arkasındaki temel mesele, Türkiye'nin bir ülke olarak, bir çınar gibi birçok mazlum milleti kanatları altına almış olmasındandır. Türkiye bugün, bir hasta adam değildir. Türkiye bugün, başkasına muhtaç olan bir ülke değildir. Allah'ın izniyle 'Bize sahip çıkacak, yardımcı gönder' diye Rabb'ine seslenen olursa bilsinler ki 80 milyon Türkiye ve Türk milleti onların yanındadır ve arkasındadır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.