Davutoğlu: Pelikan Dosyası'nı kimin çıkarttığını biliyorum

Davutoğlu: Pelikan Dosyası'nı kimin çıkarttığını biliyorum

'Pelikan Dosyası' hakkında açıklamalarda bulunan Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu "Bunu kimin çıkarttığı belli değil. Ben biliyorum da toplum bilmiyor" dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu "trollerin yok yere algı oluşturduğunu" söyledi. Davutoğlu, "Pelikan Dosyası diye bir şey çıktı. Beni birazcık tanıyanlar için her birisi iftira olan şeyler. Peki kim bunu çıkarttı? Belli değil. Ben biliyorum da toplum bilmiyor" dedi.

Ahmet Davutoğlu, Karabük'te Milli Türk Talebe Birliği tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Duruş Konuşmaları' adlı konferansa katıldı. Davutoğlu, 420 kişilik salona sığmayan ve ayakta kalanları daha iyi dinleyebilmeleri için sahneye davet ederek, "Talebeyle yüz yüze, göz göze gelemeyen bir ders başarılı olmaz" dedi.

Davutoğlu para ile tutulmuş trollerin algı oluşturduğunu belirterek şunları söyledi:

- İletişim teröristleri çıktı ki; ahlakı yerle bir etti. Kim bunlar, troller. Bunlar iletişim teröristleri. İnsanların şahsiyetini, haysiyetini, izzetini, yok yere bitirecek şekilde para ile tutulmuş adamlar, bir anda bir algı oluşturuyorlar. Her birimiz öyle şeylerle karşılaşıyoruz ki. Artık fikirler çarpışmıyor, kimin ne kadar trolu var ve karşı tarafa ne kadar zarar verebilir?

- Başbakanlıktan ayrılma süreci esnasında 'Pelikan Dosyası' diye bir şey çıktı. Beni birazcık tanıyanlar için her birisi iftira olan şeyler. Peki kim bunu çıkarttı, belli değil. Ben biliyorum da toplum bilmiyor. Kendileri saklandılar. Nice hakaretler yaptılar. Bu sadece bana mı yapıldı?

- Çık ortaya, eleştireceğin şeyi eleştir, söyleyeceğin sözü söyle, vereceğin kavgayı ver. Ama şahsiyetsiz kimlikler arkasına kimliklerini gizleyerek saldırma. İletişim teknolojisi şimdi bir insanın itibarını çok kısa sürede yok edebilecek bir şey.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.