Demir: Hava savunmada, 2025-2026’larda S-400 seviyesine yaklaşırız

Demir: Hava savunmada, 2025-2026’larda S-400 seviyesine yaklaşırız

Yeni Şafak yazarı Acet, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda "Hava savunmada 2025-2026'da S-400 seviyesine yaklaşırız" dediğini belirtti.

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet, Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in dün basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda "Hava savunmada 2025-2026'da S-400 seviyesine yaklaşırız" dediğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkanlığı'nda (SSB) yapılan "2020 Değerlendirme ve 2021 Hedefler Toplantısı"nda basın mensuplarıyla dün bir araya geldi.

Toplantıyı bugünkü köşesine taşıyan Yeni Şafak gazetesi yazarı Mehmet Acet, "Kendisinden 2020’de yapılanları, 2021’de yapılacak olanları dinledik. Türkiye’nin gözbebeği haline gelen savunma sanayii alanında muazzam gelişmelerin olduğunu herkes biliyor" ifadelerini kullandı.

Yazının öne çıkan kısımları şu şekilde:

'Savunma sanayiinin ürünlerini TSK kullanıyor, geri dönüşler nasıl?'

"Bu bizim için olmazsa olmazlardan biri. Özellikle 15 Temmuz sonrası gelişmeler çok daha olumlu. İşin gerçekten en püf noktalarından birisi bu. Ürünü veriyorsunuz, onu kullanıcının yabancı ürüne tercih etmesi gerekiyor.

Eksikler varsa, geri bildirimle beraber, bunu iyileştirmek için adımlar atıyoruz.

Bu konuda koordinasyon son derece iyi. Özellikle harekât ortamından gelen geri bildirimler. Arkadaşlarımız zaman zaman harekât ortamında birebir çalışıyorlar. Beraber gözlem yapıyorlar. Oradan gelen geri bildirimleri derhal çözüm olarak sahaya sürüyorlar. En fazla katma değer sağlayan, önümüzü açan, konulardan birisi bu. Kullanıcının ben bu ürünü kullanmak istiyorum iradesi, diğeri de yerli ürüne güvenmesi. Bu konuda bütün kullanıcılarımıza teşekkür ediyoruz."

'2025-2026'larda S-400 seviyesine yaklaşırız'

"Siperle ilgili (Yerli yapım uzun menzilli hava savunma sistemi) 4 yıllık bir süremiz var. 2025-2026’larda S-400’lerle ilgili çalışmalardan da gelecek bilgilerle birlikte S-400 seviyesine gelir miyiz? Yaklaşırız. Ama diğer katmanlarla ilgili, hava savunmamızın yerli yerinde olacağını söyleyebilirim.

Hava savunma sistemi teknolojinin en yoğun uygulandığı alanlardan biri.

Belli noktalara koyuyorsunuz. Sayılarını artıracaksınız ki tam bir koruma sağlayabilsin."

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.