Demir Kubbe'de görev yapmıştı: İsrail'de İran'a bilgi sızdıran bir asker gözaltına alındı

Demir Kubbe'de görev yapmıştı: İsrail'de İran'a bilgi sızdıran bir asker gözaltına alındı

İsrail'in İran'a bilgi sızdırmakla suçlanan bir askerin gözaltına alındığı bildirildi.

İsrail polisi Cuma günü, Demir Kubbe hava savunma sisteminde görev yapmış bir yedek askeri, İran'a gizli bilgi aktardığı şüphesiyle gözaltına aldığını söyledi.

İsrail polisi, "Demir Kubbe sisteminde yedek görev yapan Kudüs sakini 26 yaşındaki Raz Cohen, İran istihbaratıyla temas içeren güvenlik suçları işlediği şüphesiyle yakın zamanda gözaltına alındı" dedi.

Polis, "Aylar boyunca bu kişi İran istihbarat mensuplarıyla temasını sürdürdü ve onların talimatları doğrultusunda, hassas güvenlik bilgilerini aktarmak da dahil olmak üzere çeşitli güvenlik görevlerini yerine getirmesi istendi" dedi.

Olaya ilişkin soruşturmalar sürüyor.

İran'ın İsrail'de yürüttüğü istihbarat faaliyetleri kapsamında daha önce de çeşitli kişileri ajan olarak kullandığı biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum