Demircan: Sayın Cumhurbaşkanım artık Kur'ani vasıflara en yakın kişiye oy vereceğim

Demircan: Sayın Cumhurbaşkanım artık Kur'ani vasıflara en yakın kişiye oy vereceğim

İlahiyatçı Demircan, Cumhurbaşkanına seslendiği yazısında, bugüne kadar Erdoğan'a ve Erdoğan'ın öne sürdüğü adaylara oy verdiğini ancak artık Kur'ani vasıflara en yakın olan kişilere oy vereceğini söyledi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın babası olan İlahiyatçı Ali Rıza Demircan, Cumhurbaşkanına seslendiği yazısında, bugüne kadar Erdoğan'a ve Erdoğan'ın öne sürdüğü adaylara oy verdiğini ancak artık Kur'ani vasıflara en yakın olan kişilere oy vereceğini söyledi.

Ali Rıza Demircan, Mirat Haber'de yayınlanan yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Bütün seçimlerde size oy verdim"

"Katıldığınız ve kazandığınız bütün seçimlerde size oy verdim. Oy vermekle de kalmadım, yazılarımla ve  özel sohbetlerimle destek de verdim. Üstelik bir de seçip önümüze koyduklarınızı da seçtim. Ama artık yalnızca vasıflarını Rabbimizin belirlediği adayları  seçmek istiyorum. Çünkü  -hüsn-ü zan besliyor isem de-hangi  vasıflar dikkate alarak aday seçimi yapıldığını tam olarak  bilmiyorum ve bu durum benim Rabbim katındaki sorumluluğumu düşürmez. Âhiretime zarar vermek istemiyorum."

"Biz Müslümanların fert ve toplum olarak olmazsa olmaz bir görevimiz var. Orijinal adıyla Emir bil-Marûf ve Nehiy ani’l- Münker. Yani Dinimizin, ortak aklın ve ilmin gerektirdiklerine yönlendirmek ve dinimizin ortak aklın ve ilmin/bilimin sakındırdıklarından men etmek.

Biz bu görevimizi yapmaz olduk. Bir diğer anlatımla size de yardımcı olamadık."

"İstanbul seçmeniyim. Oy vermemi istediğiniz kişileri yakından tanımıyordum. Tanıtma gereği de duyulmadı. Seçtirdikleriniz  arasında önemli bir toplumsal  meseleyi irdeleyecek, inceleyecek, tespitlerini kaleme alacak ve meclis kürsüsünden dile getirecek daha da önemlisi görüşlerinize katılmadığını beyanla muhalif  görüş bildirecek kadar inançlı, bilgili, bilinçli ve izzetli kaç kişi  var? Siz batı kültürü ile şartlanmış bürokratlar ve teknokratlar  ile nasıl başarılı olacaksınız?

Yüzeysel başarılarımız varsa da eğitimde, kültürde  ve ekonomide öze ilişkin problemlerimiz devam ediyor. Size yerel yönetimlerde de ufuk açacak, problem çözecek, alternatif yol ve yöntem oluşturacak yardımcılar gerek."

Yazının tamamı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum