Demirtaş: Yargı, AKP'nin kontrolü ve baskısı altında

Demirtaş: Yargı, AKP'nin kontrolü ve baskısı altında

Cezaevinde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de kimsenin adil yargılanma hakkının olmadığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Türkiye'de yargının tamamıyla iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AK Parti) baskısı ve kontrolü altında olduğunu, kimsenin adil yargılanma ihtimalinin bulunmadığını söyledi.

Kasım ayından bu yana Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş, avukatı aracılığıyla Reuters haber ajansının sorularını yazılı olarak yanıtladı.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre Demirtaş, "Türkiye'de şu anda yargı tümüyle AKP'nin baskısı ve kontrolü altındadır. Hiç kimsenin adil yargılanma ihtimali yoktur. Hukukun üstünlüğü değil, AKP'nin çıkarlarına ve beklentilerine göre işleyen bir yargı mekanizması vardır" dedi.

Kendisinin ve HDP'li diğer milletvekillerinin tutuklanmasını "siyasi bir karar" olarak nitelendiren Demirtaş, bunun anayasa, yasalar ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararlarına açıkça aykırı olduğunu savundu.

Demirtaş, HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ ile birlikte Ekim 2014'te 'Kobani' gerekçesiyle çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan sokağa çıkma çağrısı nedeniyle "suç işlemeye tahrik" ve "halkı isyana teşvik" suçlamalarından dolayı tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.