Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde silahlı saldırı: 17 ölü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde silahlı saldırı: 17 ölü

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda yer alan Beni kentinde, Müttefik Demokratik Güçler örgütü tarafından gerçekleştirilen iki farklı saldırıda 17 kişi öldü.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) doğusunda yer alan Beni kentinde, silahlı Müttefik Demokratik Güçler örgütü tarafından gerçekleştirilen iki saldırıda 17 kişi öldürüldü.

Belediye Başkanı Nyonyi Masumbuko Bwanakana AFP'ye verdiği demeçte, Perşembe günü Beni kentinin dış mahallelerinde yer alan Mangolikene'de 12 sivilin, Paida bölgesinde de 5 sivilin öldüğünü belirtti. Saldırılar, muhalefet adayı Martin Fayulu'nun başkanlık seçimleri öncesinde, kampanyasını başlatmak için Beni kentini ziyaret etmesinden bir gün sonra gerçekleşti. Bölgede patlamalar da duyuldu.

Beni'nin konumu:

Ordu sözcüsü, Paida'daki beş cinayetin şehirdeki kışlalara düzenlenen saldırı sırasında meydana geldiğini, saldırıyı düzenleyenlerin arandığını söyledi.

Hükümet çoğu kez Müttefik Demokratik Güçerl örgütünü cinayet, soygun ve adam kaçırma ile suçluyor. Ancak bu suçlamalar kesin olarak kanıtlanmış değil.

Müttefik Demokratik Güçler adlı örgüt Müslüman savaşçılar tarafından, "Müslümanlara düşman" olarak görülen Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'ye karşı 1989 yılında kuruldu. Örgüt, zamanla bölgedeki diğer grupları da içine aldı ve 1995'te saldırılara başladı. Süren çatışmalarda örgüt, Uganda ordusu tarafından batıya doğru yönelmeye zorlandı ve faaliyetlerinin çoğuna Uganda'nın batı komşusu Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde devam etti.

Bölgede saldırılar düzenleyen grubun 15 Kasım'daki saldırısında 8 BM Barışgücü mensubu ve 12 DKC askeri öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.