Demokratik Kongo'da Noel kutlamasına canlı bomba saldırısı

Demokratik Kongo'da Noel kutlamasına canlı bomba saldırısı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde bir restorana yönelik canlı bomba saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde (DKC) bir restorana yönelik canlı bomba saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Ülkenin doğusundaki Beni kentinde bir restoranda Noel kutlaması için toplanan kalabalığı hedef alan saldırının son anda engellendiği, saldırganın içeri giremeden kapı önünde üzerindeki patlayıcıları infilak ettirdiği belirtildi.

Yetkililer patlamada saldırganla birlikte en az 6 kişinin öldüğünü, 13 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Cumartesi günü gerçekleştirilen saldırıdan IŞİD ile bağlantılı olan Müttefik Demokratik Güçler grubu sorumlu tutuluyor.

Görgü tanıklarının ifadesinde saldırının gerçekleştirildiği esnada restoranda 30'dan fazla kişinin kutlama gerçekleştirdiği belirtildi.

816.jpg

"Müttefik Demokratik Güçler" kimdir?

Başlangıçta Uganda'nın batısında kurulan ve zaman içerisinde Kongo'da da faaliyet gösterecek şekilde etki alanını genişleten yapılanma, birçok farklı grup ve topluluğun birleşmesiyle 1996'da kuruldu.

1980'li yıllarda da varlık gösteren Uganda'nın Kurtuluşu için Ulusal Ordu, Müttefik Demokratik Güçler, Uganda Müslüman Kurtuluş Ordusu gibi gruplar ve Tebliğ Cemaatine bağlı bazı kişilerin birleşmesiyle kurulan MDG, İslami eğilimli bir yapılanmaydı.

1970 yıllarına uzanan Tebliğ Cemaati varlığının grubun temelini oluşturduğu öne sürülmekle beraber, zaman içerisinde farklı ve çeşitli yapıların teşkil edildiği bölgede, silahlı grupların nihai olarak MDG çatısı altında bir ortaklığa gittiği biliniyor.

Kongo sınırını merkez edinen grup, Kongo içerisinde de varlık göstermeye başladı. Kongo başta olmak üzere birçok taraf, MDG'yi El Kaide, Eş Şebab gibi yapılarla irtibat halinde olmakla suçluyordu.

Kaynak: Mepa News

wp-005.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.