Deprem Suriye'yi de vurdu: En az 4 bin 255 can kaybı

Deprem Suriye'yi de vurdu: En az 4 bin 255 can kaybı

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, Suriye başta olmak üzere Mısır, Lübnan, KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Irak'ta da hissedildi.

Deprem, Suriye’nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi.

Depremde Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ilk belirlemelere göre en az 4 bin 255 kişinin yaşamını yitirdiği çok sayıda kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevine göre, depremde Halep'te ve Esed rejimi kontrolündeki diğer bölgelerde en az 1678 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı. İl genelinde çok sayıda binanın çöktüğü ya da ağır hasar aldığı tespit edildi.

Suriye'nin kuzeyinde rejim karşıtı muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde çok sayıda binanın yıkıldığı, arama kurtarma ekiplerinin bölgede çalışmalara başladığı ifade edildi. İdlib ve çevresinde en az 2 bin 577 kişinin can verdiği kaydediliyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, toplam ölü sayısının ise 4 bin civarında olduğunu belirtiyor.

Suriye'deki ölü sayısının daha da artabileceği ifade ediliyor.

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.