Depremde can kaybı 47 bini aştı

Depremde can kaybı 47 bini aştı

6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 47 bin 932'ye yükseldi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 6 Şubat ve sonrasında meydana depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 47 bin 932'ye yükseldiğini açıkladı. Soylu depremlerde 6 bin 265 yabancı uyruklu kişinin de hayatını kaybettiğini belirterek, "Şu an kadar 47 bin 932 kişinin nüfusta ölüm tescil işlemleri gerçekleştirildi, bunların da 6 bin 265'i yabancı uyruklu" dedi.

Henüz kimliği tespit edilemeyen bin 619 kişinin bulunduğunu ifade eden Soylu, "Şu ana kadar da gerek DNA anlamında gerek parmak izi anlamında bin 619 kişinin de kimliği tespit edilmeye çalışılıyor. Emniyetimize başvuru sayısı ise toplam 264" diye konuştu.

Malatya Afet Koordinasyon Merkezindeki toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, depremde evlerinden olan afetzedelere AFAD tarafından 411 bin çadırın dağıtıldığını, 300 bin çadırın daha dağıtılacağını belirterek, "Dost ülkelerin kargo uçakları olsun, onlarla getirdiklerimiz var. Dışişleri Bakanlığımızın koordinasyonuyla bunları sağlamaya devam ediyoruz. 53 bin çadır şu ana kadar dağıtıldı. Vatandaşlarımız da bu çadırları kullanıyorlar" dedi.

Kaynak: DW Türkçe

280.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.