Depremde ölü olarak kayıtlara geçti, yaşadığını ispatlayamıyor

Depremde ölü olarak kayıtlara geçti, yaşadığını ispatlayamıyor

Kahramanmaraş merkezli iki depremde Hatay'da bulunan ailesini kaybeden, kendisi de kayıtlara 'ölü' olarak geçen Furkan Uçar, yaşadığını ispatlamaya çalışıyor.

Furkan Uçar, deprem anında Antalya’da olmasına karşın ölü olarak kayıtlara geçti.

Antalya’da yaşayan Furkan Uçar’ın (33) eşi Havva Uçar ve 22 aylık kızı Asya Lina, geçtiğimiz aylarda Hatay’ın Antakya ilçesindeki akrabalarını ziyarete gitti.

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından Uçar'ın eşi ve kızının bulunduğu Hatay'daki üç katlı Gül Apartmanı yerle bir oldu.

Zemin katta oturan Furkan Uçar’ın eşi, kızı, kayınbabası, kayınvalidesi, babaannesi ve teyzesi enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Eşi ve kızını toprağa veren acılı baba resmi işlemler yapmak için E-Devlet hesabına giriş yapamadığını fark etti.

Uçar, 160 E-Devlet Çağrı Merkezi’ni arayıp yardım istediğinde, ‘"vefat dolayısıyla aktivasyonunuz sonlandırılmıştır" yanıtını aldı.

Uçar konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"E-Devlet sayfama girmem gerekiyordu. İlk günler girebiliyordum. Hatta dul olarak gözüküyordum. Alt üst soya baktığım zaman kızımın vefat ettiğini görüyordum. Fakat dün E-Devlet hesabıma girmeye çalıştığımda "kimlik numarası veya şifre hatalı" uyarısı aldım. Ardından 160’ı aradığımda "vefat dolayısıyla aktivasyonunuz sonlandırılmıştır" uyarısı aldım.

Sonrasında 184’ü aramam söylendi, orayı aradığımda nüfusu, nüfustan da sağlığı aramam söylendi. Tüm kurumlarca ben deprem kaynaklı vefat etmiş görünüyorum. Ama ben deprem anında Antalya’daydım, ailem oradaydı. Hatta cenazelerimizi teşhis eden kişi de benim. Düne kadar hayattaydım, fakat şuan vefat etmiş görünüyorum. Hiçbir şekilde resmi işlemlerimi yapamıyorum."

Depremde eşi ve kızını kaybetmenin acısını yaşayan Furkan Uçar, yaşadığı sorunun bir an önce çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum