"Depremin Türkiye'ye maliyeti 84.6 milyar dolar"

"Depremin Türkiye'ye maliyeti 84.6 milyar dolar"

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), deprem bölgelerindeki yıkımlar sonucunda 84.6 milyar dolar mali zarar yaşanabileceğini duyurdu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerde 31 bin 643 kişi hayatını kaybetti. İki büyük depremin yıkıcı etkileri sonucunda 10 ilde binlerce bina yıkıldı.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), 2021 dolar bazlı veriler aracılığıyla yaptığı hesaplamalarda, deprem bölgelerindeki yıkımlar sonucunda 84.6 milyar dolar mali zarar olabileceğini açıkladı.

Mali zararın 84.6 milyar dolar olabileceğine değinilen TÜRKONFED raporunda, hasarın 70.7 milyar doları konut zararı, 10.4 milyar doları milli gelir kaybı ve 2.9 milyar dolarının iş kaybından kaynaklanabileceği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremden etkilenen bölgede 1 yıl içinde yeni inşa çalışmaları yapacaklarını söylemişti.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum