Dera'da Esed rejimine yönelik saldırılar sürüyor

Dera'da Esed rejimine yönelik saldırılar sürüyor

Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde biri Esed rejimi yetkilisi 3 kişi ölü bulundu.

Suriye'nin güneyindeki Dera ilinde biri Esed rejimi yetkilisi 3 kişi ölü bulundu.

Kimliği belirsiz silahlı şahısların Dera şehrinin kuzeyinde bir kişiyi vurduğu açıklandı.

"Syrian Observer" haber sitesinde yer alan bir habere göre, yine Dera şehrinin kuzeyinde iki kişiye ait ceset bulundu.

Cesetlerden birinin Esed rejimi ordusu mensubu Eymen Ahmed El Halki'ye ait olduğu belirlendi. Diğer cesetlerin ise kimliği tanımlanamadı.

Dera'da yaşananlar

Suriye Devrimi'nin 2011'deki başlangıç noktası olarak ayrıca sembolik bir önem taşıyan Dera, sokak olaylarının savaşa dönmesiyle ülkenin güneyinde bir cephe hattına dönüşmüştü. 2018'de Esed rejiminin İran ve Rusya'nın desteğiyle ülkenin güneyinde giriştiği geniş harekat kapsamında Dera, iç özerkliğini korumasına dayalı bir anlaşmayla teslim olmuştu.

Fakat ilerleyen dönemde Esed rejimi ve müttefiklerinin Dera'nın özerkliğini ortadan kaldırma ve halkını sürme politikaları yürürlüğe sokuldu. Buna karşı Dera'da direnişin ortaya çıkması Esed rejimi ve müttefiklerini endişelendirdi.

Ocak 2021'de Dera vilayetinde önde gelen direniş yetkilileri ve Esed rejimi, Rusya'nın arabuluculuğunda bir ateşkes anlaşmasına imza attı. Anlaşmaya göre yerel direniş grupları silahlarını teslim ederken, bölgede Esed rejimine ait güvenlik noktaları kuruldu. Buna rağmen çatışma ve saldırılar yer yer devam ediyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.