Dera'da savaş 'çatışmasızlık bölgelerine' rağmen tüm hızıyla sürüyor

Dera'da savaş 'çatışmasızlık bölgelerine' rağmen tüm hızıyla sürüyor

Dera'da muhaliflerle rejim arasında Menşiyye çevresinde süren çatışmalarda bir zırhlı araç imha edildi, bombardıman devam ediyor.

Suriye'de geçtiğimiz günlerde uygulamaya girdiği belirtilen 'çatışmasızlık bölgeleri' uygulamasına rağmen ülkenin güneyinde Esed rejimi ile muhalifler arasında çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Dera'da muhalif grupların tek bir çatı altında birleşerek oluşturduğu "Bunyan el Mersus" operasyon odası, şehre bağlı Menşiyye'yi ele geçirmişti. Yavaş ancak net bir ilerleyişle bölgeyi ele geçiren muhalif güçler, Esed rejimi ve İran destekli birliklere ağır bir darbe vurmuştu. Menşiyye'den sonra çatışmalar, Menşiyye'nin kuzey hattında ve bölgenin kuzeybatısındaki Sacne'de devam etmişti.

Düşük yoğunluklu olarak sürekli devam eden çatışmalar, bugün sabah saatlerinde rejimin Menşiyye'ye ilerleme girişiminde bulunmasıyla tekrar şiddetlendi. Menşiyye'ye ilerlemeye çalışan birliklere ait bir zırhlı araç muhaliflerce imha edildi.


Süren çatışmalarda muhaliflerin rejim mevzilerini bir "Ömer füzesi" ile vurduğu ifade edildi. Buna karşılık rejimin de Dera'da sivil yerleşimleri ve muhaliflerin bulunduğu bölgeleri hava saldırıları ile hedef aldığı belirtildi.

 

 

Rejimin ilerleme girişimlerinin başarısız olduğu açıklandı. Çatışmalarda rejime bağlı bir Sukhoi SU-24 tipi uçağın da vurularak hasar aldığı ancak düşmediği de iddialar arasında.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.