Dera’daki muhalifler rejime 'süre verdi'

Dera’daki muhalifler rejime 'süre verdi'

Dera’daki muhalif grupların Esed rejimi askerlerine rejimden ayrılmaları için mühlet verdiği belirtildi.

Suriye'nin güney ili Deraa’daki muhaliflerden yapılan yazılı açıklamada, kentte devam eden çatışmalarda Beşar Esed güçlerinden çok sayıda askerin öldürüldüğüne dikkat çekilerek, “Önümüzdeki günler geçmiş günlerden daha şiddetli ve farklı olacaktır.” denildi.

Fetih Medya’da yer alan habere göre, açıklamada ayrıca, Esed’in askerlerine rejimden ayrılmaları için mühlet verildiği, "rejimden ayrılanların da kanlarının korunacağı" ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Ey rejim askerleri, sizler ellerinizi ülkeyi yıkan, insanları zorla tehcir ettiren, kanlarını döken, insanları nefrete, zulme ve Alevilik için çatışmaya iten rejimin elinin üstüne koyuyorsunuz. Av köpekleri gibi, Esed’in peşinden giderek, kendinizi kaçınılmaz bir helaka sürüklüyorsunuz. Allah’ın izniyle devrimin beşiği, hür ve aziz olarak kalacaktır. Kanların dökülmesi istenen bir şey değildir. Ancak amaç topraklarımızın özgürleşmesi ve haddi aşan pis zalimlerden temizlenmesidir.”

Öte yandan, Dera’da faaliyet gösteren el-Bunyan el-Mersus isimli operasyon odasının yayımladığı grafikte “Ölmek Var, Zelil Olmak Yok” adlı operasyondan bu yana Esed güçlerinin verdiği kayıplar gösteriliyor.

Grafikte, çok sayıda rütbeli Esed askerinin öldürüldüğüne ve askerî aracın imha edildiğine işâret ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.