Dev emlak şirketinin iflas ettiği Çin ekonomik krize mi giriyor?

Dev emlak şirketinin iflas ettiği Çin ekonomik krize mi giriyor?

Dünyanın en büyük emlak şirketi olan Çin'deki Evergrande şirketi temerrüde düşüp teknik olarak iflas etti.

Çin’in en büyük gayrimenkul şirketi olan Evergrande borçlarını ödeyemeyeceği gerekçesiyle teknik olarak iflas edip temerrüde düştü. Devasa bir emlak şirketi olan, bazı uzmanlarca dünyanın en büyük gayrimenkul şirketi sayılan Evergrande'ın temerrüde düşmesinin Çin ekonomisine derinden zarar verebileceği belirtiliyor.

Çin'de son 20 yılda emlak sektöründe yaşanan ülke ekonomisinin büyüme hızının oldukça üzerinde gerçekleşen büyüme, beklenildiği gibi 2020'den itibaren yerini daralmaya bırakmıştı. Bu değişimin Evergrande'ı zor duruma düşüreceği tahmin edilmekteydi. Evergrande'ın temerrüde düşmesi "Çin'de emlak balonu patladı" yorumlarına neden oldu.

George Soros geçtiğimiz günlerde Çin yönetiminin ekonomi politikalarını sert bir dille eleştirmiş, Çin'deki emlak sektörünün ve bu sektör üzerinden ülke ekonomisinin krize girebileceğini belirtmişti. Soros, Evergrande'ın temerrüde düşmesinin de muhtemel olduğu uyarısında bulunmuştu.

Çin'de yaşanan emlak krizinin ülke ekonomisini krize düşürüp düşürmeyeceğine dair yorumlar henüz erken bulunuyor. Bununla birlikte emlak krizinin Çin ekonomisinin yüksek büyüme hızını düşüreceğinde tüm uzmanlar hemfikir halde bulunuyor. Çin'in ekonomik krize girmesi durumunda ekonomi alanında küresel çapta büyük dalgalanmalar olacağı belirtiliyor.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.