Deyrizor'da YPG ile Arap aşiretler arasındaki çatışmalar şiddetleniyor

Deyrizor'da YPG ile Arap aşiretler arasındaki çatışmalar şiddetleniyor

Deyrizor'da YPG ile Arap aşiretler arasında meydana gelen çatışmalarda taraflardan çok sayıda ölü olduğu bildirildi.

PKK'nın Suriye yapılanması YPG'nin ana omurgasını oluşturduğu SDG'nin, "Ebu Havle" olarak da tanınan Deyrizor Askeri Meclisi Komutanı Ahmed el Habil'i gözaltına alması sonrası bölgede şiddetli çatışmalar devam ediyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin (SOHR) aktardığına göre, Habil'in alıkonulmasının ardından 27 Ağustos'ta Arap aşiretler SDG arasında Deyrizor'un çeşitli bölgelerinde çıkan çatışmalarda 19 Arap aşiret mensubu, 6 SDG üyesi ve 3 sivil öldü.

Yerel kaynaklar, sivillerin SDG mensuplarınca öldürüldüğünü aktardı.

SOHR'a göre, SDG'ye bağlı mensuplar, Deyrizor kırsalındaki İzbe kasabasını tamamen kontrol altına aldı. SDG'nin Haseke ve Münbiç'ten çatışmaların yaşandığı bölgelere büyük takviye gönderdi.

Diğer taraftan yerel kaynakların aktardığı bilgilerde, bölgede meydana gelen şiddetli çatışmalarda 29 SDG mensubunun öldürüldüğü ifade edildi.

Deyrizor'daki Arap aşiretler, Haseke'de gözaltına alınan Deyrizor Askeri Meclisi Komutanı Habil'in serbest bırakılmaması halinde SDG'ye daha geniş ölçekli saldırıların gerçekleşeceğini açıklamıştı. Aşiretler, taleplerinin karşılanmaması durumunda SDG bağlantılı tüm kişiler ve tesislerin meşru hedef haline geleceğini duyurmuştu.

Çatışmaların SDG ile Arap aşiretler arasında daha fazla ayrışma yaşanmasına yol açabileceği belirtiliyor. Öte yandan bölgede gerilimin devam ettiği ve çatışmaların sürdüğü rapor ediliyor.

Ne olmuştu?

SDG, Deyrizor Askeri Konseyi Komutanı Ahmed el Habil'i davet ettiği Haseke'nin batısındaki El Vezir üssünde gözaltına aldı.

Daha sonra konseyin önde gelen askeri yetkilileri de Haseke'nin Hişman bölgesinde SDG tarafından kuşatma altına alındı.

Olayın ardından bölgedeki Arap aşiretlerle YPG güçleri arasında çatışmalar çıktığı rapor edildi. Deyrizor'daki Arap aşiretler olaylara tepki gösterdi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum