Dilipak'tan 'Güvenli Bölge' yorumu: ABD ölümü gösterip hastalığa razı etme çabasında

Dilipak'tan 'Güvenli Bölge' yorumu: ABD ölümü gösterip hastalığa razı etme çabasında

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak 'Fırat’ın doğusu, 'Fırat’ın doğusu'ndan ibaret değildir; aman dikkat' diye yazdı.

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı mesajındaki “Ağustosta zaferler halkasına bir yenisini daha ekleyeceğiz” sözlerinin ardından toplumda Fırat’ın doğusuna ilişkin beklenti oluştuğunu söyledi.

Dilipak, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya’nın köşesinde yayımladığı haritayı ABD’nin Türkiye’ye kabul ettirmeye çalıştığını vurguladı. Dilipak, “ABD’liler ölümü gösterip, hastalığa razı etme çabasında anlaşılan” dedi.

Dilipak’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Bakın, böyle bir plan PYD’yi Türkiye sınırına taşır. En azından PYD’nin piyade tüfeği menziline sokar. MKEK 12.7 mm kara hedeflerine karşı etkili menzile sahip ağır makinalı tüfekler 1829 metreyi vuruyor. Yani, Türkiye’ye verilmek istenen şeridin %50’lik bir bölümü, ABD’lilerin ağır makinalı tüfeklerinin etkin vuruşuna açık! Nerede ise karargah dışında güvenlik tehdidi ile karşı karşıyayız demek bunun anlamı. Bu alan aynı şekilde dron saldırılarına açık bir alan demek. Demem o ki Fırat’ın doğusu, “Fırat’ın doğusu”ndan ibaret değildir. Aman dikkat!”

Yazının tamamı için

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.