Dindar Yahudi genç İsrail askeri olmamak için İngiltere'ye sığındı

Dindar Yahudi genç İsrail askeri olmamak için İngiltere'ye sığındı

Hahamlık eğitimi alan dindar Yahudi genç, İsrail askeri olmamak için İngiltere'ye sığındı.

İsminin açıklanmasını istemeyen 2000 doğumlu İsrail vatandaşı bir Yahudi genç askere çağrılması üzerine İsrail askeri olmak istemediğinden İngiltere'ye sığındı.

İngiltere'de mahkemenin Aralık 2020'de sığınmacı Yahudi gencin iltica başvurusunun reddetmesi üzerine Yahudi genç temyize başvurdu.

Yahudi gencin temyiz duruşmaları başladı, avukatlığını ise İngiltere'de avukatlık yapan bir Arap olan Fahd Ensari üstlendi. Yahudi genç ve avukatı hahamlık eğitimi alan sığınmacı gencin İsrail'de askerlik etmekten kaçınma gerekçelerini şöyle açıkladı:

"İsrail'in ayrımcı rejimi sadece Filistinlilere değil Yahudilere de zulmediyor. Dindar pek çok Yahudi çeşitli gerekçelerle İsrail'de askerlik yapmak istemedikleri halde askerliğe zorlanıyorlar. Dindar bir Yahudi olarak İsrail askeri olmak istemiyorum. İsrail'de ordu Filistinlilere zulmediyor ve ben de buna dahil olmak istemiyorum. Ayrıca İsrail Ordusu dindar Yahudilerin dini hassasiyetlerini de gözetmiyor.

Dindar bir Yahudi olarak Mesih dönene kadar Filistin'de bir Yahudi devletinin kurulmasına kökten karşıyım, bunu Yahudi inancına aykırı buluyorum. Bu nedenle mevcut İsrail devletinin varlığını reddediyorum, askeri olmayı inancıma aykırı buluyorum. Eğer İsrail'e iade edilirsem askerliğe zorlanacağım, kabul etmezsem hapsedileceğim. Siyonist yönetim bu gerekçeyle hapsettiği dindar Yahudilere hapishanede kötü muamelede bulunuyor."

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.