Dink Davasında ‘Örgüt Yok’ Kararı Veren Hakime Gözaltı

Dink Davasında ‘Örgüt Yok’ Kararı Veren Hakime Gözaltı

Hrant Dink cinayeti davasında ‘Cinayette örgüt yok’ kararı veren dönemin İstanbul 14’ün Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Eryılmaz, gözaltına alındı.

Hrant Dink cinayeti davasında ‘Cinayette örgüt yok’ kararı veren dönemin İstanbul 14’ün Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Rüstem Eryılmaz, ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında Manisa’da gözaltına alındı.

rustem eryilmaz

Dink davasını 2012 yılında karara bağlayan Eryılmaz, Yasin Hayal’e ‘cinayete azmettirmekten’ ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırmış, Erhan Tuncel’e ise ceza vermemişti.

Sanıkları ‘silahlı örgüt üyeliği’ suçlamalarından beraat ettiren Eryılmaz, o dönem Vatan gazetesine yaptığı, “Terör örgütleri dediğimizde iki şekilde düşünmek gerekir. Silahlı terör örgütü ve çıkar amaçlı terör örgütü. İkinci türe örneğin mafyayı katabiliriz. Dink davasında mafyadan bahsedemeyiz. Terör örgütü olabilmesi için de bir eylem değil birkaç eylem yapmış olması gerekir. Örgütün varlığının ispatlanmış olması şart. Örneğin Trabzon’daki ‘Mc Donald’s’ patlamasını da gerçekleştirdiler. Ama orada da örgüt yok. Yargıtay’dan da karar çıkmış ve örgüt varlığından bahsedilmiyor. Delil durumuna göre örgüt mevcut değil. Ama örgüt yoktur da diyemeyiz” açıklamasıyla sözleriyle çok eleştirilmişti.

Şanlıurfa’da görev yapan Eryılmaz, ‘FETÖ’ operasyonu kapsamında Manisa’nın Salihli ilçesinde bir akrabasının evinde gözaltına alındı.

Eryılmaz hakkında iki ayrı ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ve ‘Türkiye Cumhuriyet Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevini Yapmasını Engellemeye Teşebbüs etme’ suçlarından yakalama emri bulunuyordu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.