Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Soçi'de

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Soçi'de

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rus meslektaşı Lavrov ile Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu Rus meslektaşı Lavrov ile Rusya'nın Soçi kentinde bir araya geldi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, görüşme görüntüleri servis edildi.

Ortak aşı açıklaması

Çavuşoğlu, Rusya ile ortak aşı üretilmesi konusunda görüşmelerin de olduğunu ifade etti.

Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Sayın Putin, Cumhurbaşkanımıza Sputnik V aşısı için teklifte bulununca hemen Cumhurbaşkanımız gerekli talimatları verdi.

Rusya'dan bilgiler talep edildi. Sağlık Bakanlığımız bilgilerin gelmeye başladığını söyledi. Rusya ile ortak aşı üretilmesi hedefinde ilerliyoruz."

ABD yaptırımları

ABD'nin Türkiye'ye uyguladığı yaptırımlara da değinen Çavuşoğlu şunları söyledi:

"Geçmişte AB ülkelerinin Rusya'ya yaptırımları oldu. Biz bunlara katılmadığımız gibi doğru olmadığını da açıkça söyledik. Aynı şekilde İran'a yönelik yaptırımlara da karşıyız. 

En son ABD'nin CATSAA yaptırımları bizim egemenlik haklarımıza saldırıdır. Yaptırımlarla geri adım atmayacağımızı herkes bilir. Rusya ile S-400 anlaşması CATSAA'dan önce imzalandı. Yaptırımlarla sorunlar çözülemez. 

Her konuda herkesle aynı fikirde olmak zorunda değiliz. Görüş ayrılığı olduğu yerde diyalog yolunu tercih etmeliyiz. Bizim Rusya ile olan ilişkilerimiz, AB veya NATO'yla olan ilişkilerimize alternatif değildir. 

Batılı ülkelerin yaptırım ve bu şekilde sorgulama yerine iş birliğine önem vermesini bir kere daha vurgulamak isterim."

tlgrm.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.