Dışişleri Bakanlığından 'Libya' açıklaması

Dışişleri Bakanlığından 'Libya' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıların devam etmesi durumunda Hafter unsurlarının meşru hedef olacağı vurgulandı

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıların devam etmesi durumunda Hafter unsurlarının meşru hedef olacağı vurgulandı.

Dışişleri Bakanlığı, Libya'da Hafter unsurlarının bir önceki gün Trablus'a düzenlediği saldırıyla ilgili açıklama yaptı. 

Saldırıların savaş suçu teşkil ettiği belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Trablus Büyükelçiliğimiz dahil diplomatik misyonların, Mitiga Havalimanı’nın, kalkışa hazırlanan sivil uçakların ve diğer sivil altyapının hedef alındığı, sivillerin hayatını kaybettiği ve yaralandığı bu saldırılar savaş suçu teşkil etmektedir. Bu vesileyle, Libya'daki temsilciliklerimiz ile çıkarlarımızın hedef alınması halinde, Hafter unsurlarını meşru hedef olarak telakki edeceğimizi tekrar vurguluyoruz."

"Hafter’in durdurulması uluslararası toplumun ortak sorumluluğudur"

"Birleşmiş Milletler’in bu vahşet karşısında daha fazla hareketsiz kalması kabul edilemez. Mübarek Ramazan ayında ve bu salgın döneminde çocuk, kadın, yaşlı demeden kendi halkını katleden darbeci Hafter’in durdurulması uluslararası toplumun ortak sorumluluğudur.

Hafter’e askeri, mali ve siyasi destek veren ülkelerin, Libya halkının maruz kaldığı mezalimde ve ülkenin sürüklendiği kaos ve istikrarsızlıkta sorumluluklarının bulunduğu unutulmamalıdır."

Açıklamada, Türkiye'nin Libya'ya destek vermeye devam edeceğinin altı çizildi. 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.