Dışişleri'nden Nice saldırısına kınama

Dışişleri'nden Nice saldırısına kınama

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Fransa'nın Nice şehrinde meydana gelen saldırıyı kınadı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Fransa'nın Nice şehrinde meydana gelen, 3 kişinin öldüğü birden fazla kişinin de yaralandığı saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığı internet sitesi üzerinden yayınlanan kınama mesajında şu ifadeler kullanıldı:

"Fransa’nın Nice şehrindeki Notre-Dame de Nice Kilisesi içinde bugün düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziyelerimizi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Hiçbir sebep, bir insanın canına kıyılmasını mazur gösteremez, şiddeti meşrulaştıramaz. Kutsal bir ibadet mekânında böyle vahşi bir saldırıyı düzenleyenlerin, dini, insani, ahlaki değerlerden nasibini almadığı açıktır.

Terörün farklı türleriyle mücadele eden ve terör nedeniyle vatandaşlarını kaybeden bir ülke olarak, Nice şehri sakinleri başta olmak üzere, Fransız halkıyla terör ve şiddete karşı dayanışma içinde olduğumuzu vurguluyoruz."

Süreç

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürlerinin "ifade özgürlüğü" bağlamında belediye binalarına yansıtılması sonrasında ülkede gerilim tırmanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un yaptığı İslam karşıtı açıklamalar da gerilimin tırmanmasında önemli rol oynamıştı. 

Bugün yaşanan olaylarda ise Fransa'nın Nice ve Avignon şehirlerinde saldırılar meydana gelmiş, Nice şehrindeki saldırıda 3 kişi hayatını kaybetmişti.

Avignon kentindeki saldırı ise polisin müdahalesi sonucu engellenmiş, saldırgan vurularak etkisiz hale getirilmişti.

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.