Diyanet ile TBB arasında iş birliği

Diyanet ile TBB arasında iş birliği

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

İmzalanan protokole göre, din adamları belediyelerde manevi danışmanlık ve rehberlik hizmeti verebilecek.

Diyanet'ten konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün sizlerle yapacağımız protokol gerçekten çok önemli. Belediyeler olarak sizler, vatandaşımıza sadece maddi noktada değil, manevi noktada da imamlarımıza, Kur'an kursu öğretmenlerimize, müftülerimiz ve alandaki bütün hocalarımıza desteğinizi görmemek mümkün değil. Bunun için sizlere çok teşekkür ediyoruz.

Türkiye Belediyeler Birliği ile yapacağımız bu iş birliği protokolünün hem belediyelerimiz açısından hem Diyanet hizmetleri, din hizmetleri, manevi rehberlik açısından çok daha gelişeceğini, çok daha katlanacağını, milletimizin milli manevi alandaki çalışmalarına destek olacağını düşünüyorum. Cenab-ı Hak yapacağımız bu işbirliği protokolümüzü hayırlara vesile eylesin."

Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ise yaptığı konuşmada, Belediyelerin doğumdan ölüme, ilk nefesten son nefese insanların ulaşabildiği en yakın kurumlar arasında olduğunu ifade ederek, “Biz özellikle insanımızın mutluluğunu, huzurunu, sağlığını barışını istiyorsak bu tek başına fiziki ihtiyaçları giderme ile olmuyor. Dünyadaki yaşanan sorunlarda da maneviyatın insanımızın çok önemli ihtiyacı olduğunu artık biliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığımızla, müftülerimizle yapacağımız çalışmalar bireyin huzuru, toplumun sağlığı, dünyanın geleceği için çok önemli. Tam da bunun için bu imzayı atıyoruz.” dedi.  

Gaziantep müftülükle yapılan çalışmalarda büyük başarılar elde ettiklerini dile getiren Şahin, şunları söyledi:

“Ailelerimizin sağlıklı ve sürekliliğini, huzurunu temin etmek, boşanmaları azaltmak, boşanmaların nedenlerini giderecek çalışmalar yaptığımız zaman çok büyük bir başarı elde ediyoruz. Onun dışında gençlerimizle ilgili özellikle son zamanlardaki yaşanan sorunlarda baktığımızda gençlerimizin daha doğru bilgiye, daha sağlıklı bilgiye ulaşması gerekiyor. Onlarla alakalı yapılacak çalışmalarda da yeni metodolojiye göre dijital ortamın yarattığı yan etkileri düzeltecek çalışmalar yapmak için de belediyelerle birlikte yapılan çalışmalar hakikaten çok büyük başarı getiriyor. Dolayısıyla her yaş grubu için, kadınlarımız, çocuklarımız, yaşlılarımız ve ailelerimiz için birlikte yaptığımız işler bizim elimizi çok kuvvetlendiriyor. Bugün bu imza ile Gaziantep üzerinde yaptığımız ve çok faydasını gördüğümüz çalışmayı bütün Türkiye'de, bütün belediyelerimizi yapması ile alakalı bir imza atacağız. inşallah bu imza büyük bir huzura, barışa, kardeşliğe ve başarıya dönüşür.”

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Şahin, protokolü imzaladı.

Gönüllü belediyeler, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile protokol yapmak suretiyle bu işbirliğine dahil olabilecek.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.