Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İran ile Türkiye'nin Müslümanların istifadesine sunacağı çok iş var

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İran ile Türkiye'nin Müslümanların istifadesine sunacağı çok iş var

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş resmi temaslarda bulunmak üzere İran'a gitti.

Prof. Dr. Ali Erbaş resmi temaslar gerçekleştirmek için gittiği başkent Tahran'da İran Dünya İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Muhsin Araki ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşmenin "Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ve İran Mezhepleri Yakınlaştırma kurumu arasındaki müzakereleri bir adım öteye götüreceğini" dile getiren Diyanet İşleri Başkanı, "Türkiye ve İran olarak ümmetin istifadesine sunacağımız çok iş ve hizmet var." şeklinde konuştu.

DİB Erbaş'a göre bunun önünde de iç ve dış engeller bulunuyor: "Bize düşen bu engelleri izale ederek sabırla ve güçlü bir iradeyle İslam ümmetinin hayrı için çalışmaktır. İslam dünyası günümüzde büyük problemlerle karşı karşıyadır. Savaşlar, terör örgütleri, göçler, İslamofobi, hizipçilik, fakirlik ve cehalet bunlardan bazılarıdır."

Erbaş sözlerini şöyle sürdürdü

"Siyonist ve emperyalist güçler kendi emellerine ulaşabilmek için kardeş ve dost iki ülke arasındaki münasebetlerin gelişmesinden asla memnuniyet duymamakta. Bilakis mevcut olan ayrıştığımız başlıkları özellikle medya ve sosyal medya mecralarında ön plana çıkararak sözüm ona ihtilaf mevzularının üzerinde ittifak yaptığımız konulardan daha fazla olduğu şeklinde algı oluşturma peşindeler. Bölgenin bu iki büyük dost ve kardeş ülkesinin alim ve akil insanları bu oyunun bozulması için elinden gelen azami gayreti gösterecektir inşallah."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.