Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılan yerde Kur’an-ı Kerim okunacak

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İsveç’te Kur’an-ı Kerim yakılan yerde Kur’an-ı Kerim okunacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde "Kuran’a saygı programı" yapılacağını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, katıldığı bir televizyon programında İsveç'te Kuran-ı Kerim yakılması olayına değindi.

İsveç’teki Kuran-ı Kerim’e yönelik saldırının kabul edilebilir bir şey olmadığını vurgulayan Erbaş "Bu olayı her vesileyle lanetliyoruz ve kınıyoruz. Zira 2 milyara yakın Müslümanın canından aziz bildiği Kuran-ı Kerim’e yapılan her türlü saldırı, hakaret bizi çok yaralıyor, üzüyor. Hele hele bunun bir devletin izniyle yapılmış olması asla kabul edilebilir bir şey değildir. Bizim göstermiş olduğumuz tepki az bile. Yani bütün İslam dünyasının bu noktada Kuran’ına sahip çıkması gerekiyor ve her vesileyle böyle bir menfur saldırının olmasından dolayı Müslümanların mutlaka tepkisini ortaya koyması gerekiyor. Biz de bu izin konusu gündeme geldiği andan itibaren hem devletimiz hem milletimiz hem de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak en üst seviyede tepkimizi gösterdik." diye konuştu.

Olay yerinde "Kuran'a saygı programı" yapılacak

Kuran-ı Kerim'in yakılması olayını uluslararası alana taşıyacaklarını kaydeden Erbaş "İslam dünyasının önde gelen alimleri, din işleri bakanları, Diyanet işleri başkanları ile çevrimiçi bir toplantı yapacağız. Buradan biz düzenliyoruz. Orada da tepkimizi ortaya koyacağız. İsveç’teki Türkiye büyükelçiliğinin önünde yine bu saldırının yapıldığı yerde Kuran’a saygı programı yapılacak. Orada Kuran-ı Kerim okunacak ve okunan Kuran-ı Kerim’in Türkçe ve İsveççe, hatta İngilizce mealleri okunacak." ifadelerini kullandı.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum