Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan Erol Mütercimler hakkında suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı, imam hatiplerle ilgili kullandığı ifadeler nedeniyle Erol Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Süreç

Erol Mütercimler, Haber Global kanalında katıldığı ve tarikatların tartışıldığı bir program sırasında, imam hatipliler ile ilgili olarak, "Ama sonuca bakın, o imam hatipten mezun olanlar bakın karşımıza ne olarak çıkıyor; sahtekar, cinsi sapık, ahlaksız" ifadelerini kullanmıştı.

Gelen tepkilerin üzerine Halk TV'de katıldığı bir programda Erol Mütercimler, kullandığı ifadenin bağlamından koparıldığını belirterek, "O yayınlanmış bölümü dinleyip kalbi kırılan, üzülen bütün imam hatip lisesi mezunları ve öğrencisi olan herkesten çok özür diliyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Haliç Üniversitesi'ndeki görevinden istifa etti

İmam hatiplilerle ilgili yaptığı açıklama tepki çeken öğretim üyesi Erol Mütercimler Haliç Üniversitesi'nden de istifa etti.

Tepkiler sürerken İmam Hatip Mezunları Derneği ÖNDER, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Mütercimler hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.