Diyarbakır Barosu Başkanı: Kayyum atanırsa gerginlik artar

Diyarbakır Barosu Başkanı: Kayyum atanırsa gerginlik artar

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Gülten Kışanak ve Fırat Anlı’nın gözaltına alınmasıyla belediyeye kayyum atanacağı endişelerini arttırdığını söyledi.

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasıyla tansiyon yükseldi. HDP ve DBP'nin çağrısıyla belediye binası önünde toplananlara polis sert müdahale etti, 25 kişi gözaltına alındı. Kentte dün sabah saatlerinden itibaren internet erişiminin kesildiği ya da çok yavaş işlediği belirtiliyor. Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin de bulunduğu 15 sivil toplum örgütü, Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, kaygılı olduklarını, Kışanak ve Anlı'nın gözaltına alınmasının demokratik sivil siyaset alanlarını daralttığı, sivil siyaset olan inancı zayıflattığını dile getirdi. 

Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, belediyelere kayyum atanacağı yönündeki iddialara yönelik endişelerini şu şekilde dile getirdi:

"Ne yazık ki Diyarbakırlılar ve biz hukukçular gidişata baktığımızde karamsar bir tablo görüyoruz. Biliyorsunuz bazı belediyelere geçen günlerde kayyum tayin edildi. Bu uygulamanın Gültan Hanım ve Fırat Bey'in gözaltına alınmasından sonra da uygulanabileceği yönünde kentte ciddi bir endişe var. Tabi böyle bir kayyum atanması başka, farklı bir gerginliğe, gerginlik dozunun artmasına sebep olacak. Yani umarım böyle bir uygulama yapılmaz. Diyarbakır'ın ya da bölgenin geleceği açısından da ne yazık ki önümüzde sıkıntılı bir süreç duruyor. Bu sıkıntılı süreci ortadan kaldırnmanın tek yolu, Kürt  meselesinin ancak diyalog yoluyla, masada, şiddet dışı yöntemlerle çözümüne dair bir geri dönüş sağlanması gerekiyor. Aksi takdirde çatışmada kazanan taraf olacağına inanmıyorum. Her çatışma ve şiddet ortamı can kayıplarına, acılara, gözyaşlarına sebep olur." 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.