Diyarbakır merkezli 21 ilde PKK operasyonu: 110 gözaltı

Diyarbakır merkezli 21 ilde PKK operasyonu: 110 gözaltı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 21 ilde düzenlenen operasyonlarda 110 kişinin gözaltına alındığı bildirlidi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında PKK'ya yönelik düzenlendiği belirtilen operasyonlar kapsamında çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli birçok ilde eş zamanlı baskınların gerçekleştirildiği operasyonda arama yapılan mekanlardaki çok sayıda kitap ve dijital materyale el konuldu.

Emniyet güçlerince düzenlenen operasyonda Mezopotamya Ajansı editörü Abdurrahman Gök, Yeni Yaşam gazetesi yazı işleri müdürü Osman Akın, Xwebûn gazetesi imtiyaz sahibi Kadri Esen ve gazeteci Mehmet Yalçın da gözaltına alındı.

Mardin'de ise Mezopotamya Ajansı muhabiri Ahmet Kanbal da gözaltına alınan isimler arasında. Şanlıurfa’da ise Suruç, Viranşehir ve Siverek ilçelerinde ise 4 kişi gözaltına alındı.

Polis kaynaklarının aktardığı bilgiye göre Diyarbakır merkezli 21 ilde PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonlarda ve şimdiye kadar en az 110 kişi gözaltına alındı.

Kaynak: VOA Türkçe, Mepa News

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.